Provfiske 2023

Ett standardiserat provfiske genomfördes under sensommaren 2023 och detta redovisades vid fiskestämman den 18 mars 2024. Styrelsens ambition är att tills vidare genomföra provfiske vart 3:e år. Resultaten av provfisket  presenteras här på hemsidan under fliken "Provfiske".

Styrelsen arbetar vidare med en del av de punkter som ingår i det åtgärdsprogram som finns i fiskevårdsplanen (läs mer här). 

Sjökort för Glan

Sjökortet är framställt med stor noggrannhet och har djupkurvor för 2, 3, 6, 10, 15, 25 och 30 meters djup vilket ger en bra bild över sjöns bottentopografi. Sjökortet är framställt med en referensyta för Glan på 21,3 meter vilket motsvarar ett normalt vattenstånd i sjön sommartid. Aktuellt vattenstånd i Glan hittar du här.

Sjökort för Glan är nu framtaget i två olika varianter. 
- En affischversion i skala 1:20 000 tryckt på papper i storleken 100 cm x 70 cm. 
- En version för navigation i skala 1:25:000 i storlek 70 cm * 50 cm . Detta sjökort är tryckt på vattentåligt Polyart plastpapper och levereras vikt i en plastficka. 

Priset för ett sjökort (oavsett vilket man väljer) är 175 kronor.
Försäljningsställena för sjökort är samma som för fiskekort (läs mer här). 

- På Hydrographicas Webshop, under fliken köpa kort finns navigationsversionen av sjökortet till försäljning för 175 kr inklusive porto. 

Nu finns det nya sjökortet över Glan tillgängligt för navigation i mobiltelefoner, surfplattor och windows PC. Sjökortet köps via Soltekniks webshop, men innan dess måste du välja ett navigationsprogram/App som du laddar sjökortet i. 

För närvarande kan man köra sjökortet i följande kombinationer av appar och operativsystem : 

Program/App
INavX: Fungerar med operativsystem IOS 
PathAway:Fungerar med operativsystem Android och IOS
Marine Navigator:Fungerar med operativsystem Android
Fugawi: Fungerar med operativsystem Windows 

Appar köps via Appstore om du har Iphone eller Ipad och via Googleplay om du har en adroidenhet. PC programmet kan köpas via Solteknik eller på Fugawi
Mer information om hur man köper det digitala Glan-sjökortet finns på Soltekniks hemsida.